web 2.0

dilluns, 28 de març del 2011

T8 - El paisatge

Unitat 8.1.1 - Paisatge i activitats agraris
CATALUNYA!

8.1.2 L’espai agrari català
Tant la Catalunya litoral com la Catalunya interior mostren paisatges diversos, per raons de tipus climàtic i pel la configuració del relleu.

8.1.3 Àrees , franjes i Terres del litoral
· Les àrees de muntanya alta i mitjana:
Una pluviositat elevada , aquestes zones presenten un relleu de forts pendents i hi han zones boscoses i prats.
· La franja litoral:
En aquesta àrea la pluviositat és escassa. El relleu és, en general, pla o amb escassos pendents. Gran productivitat agrícola: l’Empordà, el Maresme,el Baix Llobregat i el delte de l’Ebre.
· Les terres de l’interior:
Clima sec i extrem , d’estius càlids i hiverns rigorosos el paisatge tradicional es el de agricultura de secà, cereals , vinya , olivera..
Aquest es avui el paisatege característic del pla de Lleida.

8.1.4 L’activitat agrària a catalunya
Dins del món agropecuari català, cal destacar la posició hegemónica de la ramaderia, ja que aporta més del 60% del final de la producció agraria.
La modernització de l’activitat agrícola i moderna ha comportat millores considerables en el sector.

Espanya

· Els paisatges i la producció agropecuària a Espanya
·Paisatge agrari atlàntic: Correspon al nord i nord-oest panínsulars. Relleu muntanyos precipitacions abundants i temperatures suaus. Hi trobem molt de terreny dedicat al bosc i a la pastura. Productes importants: Blat de moro , patates i hortalisses.

· 8.1.5 Paisatges agraris d’interior i mediterranis
·Paisatge agrari d’interior: Correspon al Meseta, Extremadura i part de la depressió de l’Ebre. Clima mediterrani continental, amb una forta oscil·lació tèrmica i poques precipitacions. Conreus de secà cereals, vinya i olivera.

·Paisatge agrari mediterrani: Litoral mediterrani i les depressions de l’Ebre i del Guadalquivir. Baixes precipitacions , estius secs i hiverns suaus. Conreu de secà.


· 8.1.6 Producció agricola
Quant la producció agrícola, cal diferencia els conreus de secà dels conreus de regadiu. Predominen els cereals especialment el blat i ordi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada